hamburger zsemle vagy más könnyűtésztás zsemle vagy vekni
csemege uborka
Elkészítés
A húst megtisztítjuk, majd sóval dörzsöljük be alaposan.
Fűszerkeveréket készítünk, arányaiban: 8 nádcukor, 2 füstölt pirospaprika, 1-1 őrölt bors, oregánó, majoranna, kömény és római kömény.
Olajos levet készítünk a fűszerekhez, ebbe olivaolajat, balzsamecetet és worcester-szószt teszünk.
Hozzátesszük a fűszereket, a kenhető állaghoz kis vízzel higítjuk.
Bedörzsöljük az egész húst.
Ezután némi sertészsíron serpenyőben a húst oldalanként 1-2 perc alatt körbekérgesítjük.
Kerámiatálat kenünk ki zsiradékkal, majd beletesszük a húst.
Köré durvára kockázott hagymát, paradicsomot, zöld paprikát és fokhagymát teszünk.
A körítést megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékünkkel, és ízlés szerint egész koriandermaggal is meghintjük.
A tálat.lefedve 130 fokos sütőbe tesszük 4 órára.
Ezután megnézzük a hús felső oldalát, ha még nem teljesen omlós, megfordítjuk, és további 1 órára visszatesszük, amíg a hús egészében teljesen omlós nem lesz.
Ha kész, a hús kivesszük egy tálba, és villákkal darabokra tépjük.
A kerámiatálban maradt összetevőket botmixerrel pépesítjük.
A szószt a tépett húsra öntjük, és összekeverjük.
A zsemléket félbevágjuk, az alsó felére pirítás után szószos tépett húst halmozunk, néhány szelet csemege uborkát teszünk rá, majd lefedjük a zsemle felső felével.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?