Majonézt készítünk, vagy ha egyéb majonézes ételt készítünk, abból néhány kanállal kiveszünk.
Majonézhez a tojás sárgáját összekeverjük sóval, borssal, egy kevés mustárral, némi tejföllel, egy kevés olajjal, pár csepp citromlével és egy kevéske cukorral. Alaposan összekeverjük.
Tejföllel felhúzzuk az elkészült majonézt majd apróra vágott hagymát keverünk hozzá.
Kemény tojást főzünk, langyos vízbe tesszük a tojásokat, majd 10 percet főzzük forrástól számítva. Utána rögtön hideg vízbe tesszük a tojásokat, így könnyű lesz meghámozni.
A kemény tojásokat feldaraboljuk vagy -szeleteljük.
Finoman belekeverjük a tojásdarabokat a krémes szószba.
Hűtőbe tesszük néhány órára lefedve, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?