Az élesztőt szétmorzsoljuk, és egy kevés cukorral langyos tejbe tesszük.
Pattanó tetővel lefedve meleg helyre tesszük 10-15 percre.
Közben a krumplit meghámozzuk, felkokckázzuk, és sós vízben megfőzzük.
A burgonyát átnyomjuk, és a liszthez adjuk. Felöntjük az élesztős tejjel.
Adunk hozzá egy kis olivaolajat is.
Megsózzuk, és egyenletesre dagasztjuk a tésztát.
Ha sűrűnek ítéljük, egy kis vizet adunk hozzá. Ha lágynak ítéljük, egy kevés liszttel sűrítjük.
Kelesztőtálba tesszük 1 órára.
Kinyújtjuk a tésztát és olajozott tepsibe (vagy lisztes sütőpapírra) tesszük.
10 percre betesszük az előmelegített 200 fokos sütőbe, alsó-felső melegítéssel.
Közben előkészítjük a feltétet.
Ehhez tejfölbe passzírozott vagy vékonyra szeletelt fokhagymát, sót és borsot keverünk.
Lilahagymát vágunk karikákra.
A kolozsvári szalonnát felkockázzuk.
A sütőből a tésztát kivéve, megkenjük a tejföllel, rátesszük a hagymakarikákat és a kockázott szalonnát. Ízlés szerint reszelt sajtot, majd kakukkfüvet vagy kaprot is szórhatunk rá.
Visszatesszük 15 percre, amíg ropogósra nem sül.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?