A zöld hagymát felszeleteljük, a fokhagymát roppantjuk.
Kevés zsiradékon kicsit megsózva pirítani kezdjük.
Közben a felszeletelt parasztkolbászt úgy tesszük bele a serpenyőbe, hogy a kolbász szeletek között a tojás sárgája majd ne csússzon el.
Tovább pirítjuk még közepes lángon, hogy a kolbász is eresszen egy kis zsiradékot.
Ráütjük a tojásokat, és pár percig tovább sütjük.
Zöld paprika szeleteket teszünk a tojásokra, és megszórjuk reszelt füstölt sajttal. A sajt így a porciók közepét is jelzi.
Fedő alatt még addig sütjük, hogy a sajt is megolvadjon.
Ha elkészült, félrehúzzuk, majd fakanállal akkora darabokra vágjuk, amekkorák 1-1 zsemlébe majd beférnek. A képen 8 zsemlére előkészített adag látható.
A zsemléket félbevágjuk, az alját ajvárral vagy mustárral kenjük meg.
Rátesszük a tojásos porciókat és a zsemle tetejét.