Meglangyosítjuk a tejet, beletesszünk egy púpozott kiskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedett edényben kitesszük a napra 20 percre.
Közben a liszteket és a sót (kb. 1 kiskanál) összekeverjük.
Hozzákeverjük a tejet és a tojást. Ha a tésztát keménynek ítéljük, egy kis langyos tejet teszünk még hozzá.
Kelesztőtálba tesszük és kb. 3 órát kelesztjük. Amikor a tető felpattan, visszanyomjuk.
Közben a húst felszeleteljük, bepácoljuk. A pác összetevői: só, bors, fokhagyma, mustár és olivaolaj.
Lefedett edényben néhány órát pihentetjük hűtőben.
Ha megkelt a tészta, akkora darabokra szedjük, amekkora párolóbetétünk van. A párolóbetétre vajjal vékonyan megkent sütőpapírt teszünk. Vizet forralunk, és 20 percig gőzöljük a tésztát bolygatás nélkül. A végén tűvel vagy vékony késsel ellenőrizhetjük, hogy a tészta belseje is átgőzölődött-e.
A zöldségeket felszeleteljük, majd egy kis olivaolajon kicsit megpirítjuk. A pác olajat is használhatjuk, mert a húsokat perceken belül úgyis rátesszük.
Beletesszük a szeletelt hagymát, és a fokhagyma gerezdeket.
Rátesszük a hússzeleteket. Fűszerezzük: só, bors, egész babérlevél. Ráöntünk egy kis fehérbort, majd 2-3 dl vizet.
1-2 órán keresztül pároljuk kis-közepes lángon. Addig, amíg a hús meg nem puhul.
Közben - ha esetleg kell - pótlólag öntünk hozzá egy kis vizet.
Ha megpuhult a hús, levesszük a zöldségágyról.
Kivesszük a babérleveleket, majd botmixerrel alaposan összemixeljük.
Tejfölös habarást készítünk. Ehhez tejfölbe lisztet keverünk, a forró léből teszünk hozzá egy keveset, így hőkezelve csomómentesre keverjük.
Hozzáöntjük egy fél citrom levét, egy csapott evőkanál cukrot, egy kevés borecetet és - ha gondoljuk - egy kis tejfölt.
Összekeverjük, és visszatesszük bele a húsokat.
Kis lángon további 20 percet forraljuk.
A knédlit felszeleteljük, és tálalhatjuk. Köretnek egyébként a zsemlegombóc vagy a krumpligombóc is nagyszerű.