Húst felszeleteljük, finoman kloffoljuk. Fokhagymás tejbe áztatjuk egy éjszakán át.
Fokhagymát átpréseljük és sóval keverjük össze. Ezzel bekenjük alaposan a tejből kivett hússzeleteket. Ezen a ponton lehet későbbre fagyasztani, ha sok a hús. Ezután paprikás lisztbe tesszük a szeleteket és kisütjük.
A csíkokra vágott burgonyát olajban kisütjük.
Szósz:
Karéjra sütjük a szalonnát, majd félretesszük.
A zsírjában megüvegesítjük a hagymát.
Ha kész, mehet bele a gomba, a kockázott paradicsom és a kalifornia paprika.
Fűszerezzük.
Ha a gomba megpuhult, beleöntjük a szósz alapba a tejszint, és botmixerrel összekeverjük.
Tálaláskor a félretett szalonnaszeleteket rátehetjük.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?