A velőt 15 percre langyos vízbe tesszük, majd alaposan letisztítjük, lehártyázzuk.
A felkockázott hagymát zsiradékon megüvegesítjük.
Közben 1-2 gerezd szeletelt fokhagymát és apróra vágott gombát teszünk hozzá.
15 percet pároljuk fedő alatt, amíg a gomba puhulni nem kezd.
Hozzátesszük a velőt is, és sózzuk, borsozzuk, majd 5-10 perc alatt közepes-nagy lángon kevergetve megpirítjuk. Ha szükségesnek látjuk, egy kis vizet önthetünk hozzá.
Levesszük a tűzről, pirospaprikát, kevés mustárt és vajat keverünk hozzá.
Ha krémesebb állagot szeretnénk, botmixerrel összeturmixoljuk.
Megkenjük a kenyereket, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
Tálalásnál paradicsom- vagy lilahagymaszelettel, hegyes erős paprikával díszitjuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?