Arányok tekintetében: 1.5 kg zsíros hús, 2 kg sertés tüdő, 1.5 kg sertés vér, 5 kg rizs, 20 dkg só, 4 gerezd fokhagyma, 4.5 dkg majoranna, 1.5 dkg borsikafű.
Abalevet készítünk a zsíros hússal, tüdővel. 1-2 órán keresztül főzzük, amíg teljesen omlósak nem lesznek a husok.
Kivesszük a húst és a tüdőt, hagyjuk kihűlni.
A rizst zsiradékon lepirítjuk, majd duplaannyi abalében felforraljuk, és 15 percre félretesszük fedő alatt, amíg a rizs meg nem puhul, és felveszi a levet.
Ezután a húst a tüdővel, a vérrel és a fokhagymával együtt ledaráljuk, majd összekeverjük a rizzsel.
Megsózzuk és fűszerezzük: majoranna, borsikafű. Borsot és pirospaprikát ízlés szerint teszünk hozzá.
Átkeverjük alaposan, majd 36-os vagy 38-as bélbe töltjük.
Belógatjuk 10-15 percre a forrásban lévő abalébe, majd félretesszük kihűlni.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?