Az eredeti (XIX. század vége) recept csak almát, zellert és majonézt tartalmazott, azóta azonban számos összetevővel készítik.
Először majonézes mártást készítünk.
Ehhez tejfölt, mustárt, tojássárgáját kevés olivaoljjal összekeverjük, sóval, borssal, fehér borral, kevés facsart citromlével és csipetnyi cukorral ízesítjük.
Ha elkészültünk vele, ugyanannyi görög joghurttal selymesítjük.
Almát és körtét darabolunk fel, a magházakat kivesszük.
Salátás tálba tesszük őket.
Ezután a zellerszárat felszeletelve hozzákeverjük.
Ráöntjük a majonézes joghurtot, átkeverjük.
A szőlőszemeket hozzátesszük, és finoman átkeverjük.
A dióbelet lepirítjuk, ebből tálaláskor szórunk a salátára.
Ínyencel a szőlő helyett mazsolával is készíthetik.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?