A zöldborsót sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főzzük szét.
Leszűrjük a levét, és félretesszük.
A szalonnát csíkozzuk, majd kis-közepes lángon zsírjára sütjük.
Beletesszük a kockázott hagymát, megsózzuk, majd megüvegesítjük.
Hozzátesszük a csíkokra vágott lapockát.
Közepes lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk és fűszerezzük: bors, majoranna.
Beletesszük kockázva a zöld és a hegyes erős paprikát.
Kis-közepes lángon, fedő alatt pároljuk 15 percig.
Ezután a borsó főzőlevéből ráöntünk annyit, hogy éppen ne lepje el.
Átkeverjük, és további 45 percig főzzük fedő alatt, amíg a husi puhulni nem kezd.
Közben időnként átkeverjük. Az elpárolgott folyadékot pótoljuk, ha szükséges. Közben rákóstolunk, és utánasózzuk, ha szükséges.
Ha a husi puhulni kezd, tovább főzzük, gyakrabban kevergetjük, és hagyjuk egy kicsit besűrűsödni.
Közben kevéske olajon rizst pirítunk, kevergetjük, majd felöntjük a rizshez képest duplányi adaggal a félretett főzőléből. Ha szükségesnek látjuk, utánasózzuk.
Forrásba hozzuk, ezután a lángot lekapcsolva, fedő alatt pároljuk 20 percig.
Visszatérve a husihoz, ha megpuhult, petrezselymet szórunk rá, majd egy kevéske liszttel szórjuk meg.
Gyakrabban kevergetve további 5 percig főzzük.
Ezután a félretett zöldborsót hozzákeverjük, majd a lángot lekapcsolva fedő alatt pihentetjük pár percig.
Tálaláskor petrezselyemmel szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?