A cukkinit hosszában félbevágjuk héjastól, és felszeleteljük.
A petrezselymet apróra vágjuk.
Vokban kevés olivaoljat melegítünk közepes lángon. Hagymát üvegesítünk fokhagymával, majd beletesszük az apróra kockázott paradicsomot. Megsózzuk, kevés borssal és oragánóval szórjuk meg. 15 percig pároljuk időnként átkeverve.
Kitesszük egy külön edénybe, és a vokban ismét melegítünk egy kis olivaolajat.
Beletesszük a hagymát, a paprikát és a cukkinit.
5 percig főzzük kevergetve, majd hozzátesszük a fokhagymát.
10-15 percig tovább főzzük kevergetve.
Ráöntjük a félretett paradicsomot. Rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük a félretett zöldségleves levével úgy, hogy ellepje. Kevergetve tovább főzzük.
Megszórjuk sáfránnyal, és kevergetve tovább főzzük pár percet.
Beletesszük a tésztát a forrásban lévő alapba, és 10 percet főzzük.
Fedőt teszünk az edényre, és kis lángon tovább főzzük 5 percet, hogy a tészta felvegye a lé nagy részét.
Tálaláskor reszelt sajttal és egy kis patrezselyemmel megszórjuk.