Ezt az ételt érdemes a rakott kelkáposztával párban készíteni, mert egyrészt a kelkáposztából az apró nyesedékek felhasználhatóak, másrészt a káposzta főző leve 1:1-ben felhasználható.
Sertészsíron hagymát üvegesítünk.
Pirospaprikát teszünk bele, összekeverjük.
Beletesszük a kockázott burgonyát és felöntjük a káposztás lével.
Beleteszünk néhány gerezd apróra vágott fokhagymát, megsózzuk. Köménnyel, borssal fűszerezzük.
Beletesszük a kelkáposztát is csíkozva, majd 30 percig főzzük.
Ha a zöldsêgek megpuhultak, beletesszük a szeletlet virslit, és további 5 percig főzzük.
A végén hőkezelt tejfölös habarással sűrítünk rajta.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?