A csirkemellet 2 centi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk és lefedve hűtőbe tesszük.
Olivaolajon kis lángon darabolt hagymát és fokhagymát üvegesítünk.
Joghurthoz szeletelt jalapeno paprikát teszünk, hozzáöntjük a hagymát.
Botmixerrel pépesítjük.
Kissé megsózzuk és fűszerezzük: füstölt pirospaprika, rozmaring, oregánó.
Összekeverjük alaposan.
A csirkemell szeleteket beletesszük a joghurtba.
Lefedve hűtőbe tesszük ismét, de már egy éjszakára, vagy legalább 4 órára.
Liszthez sót, füstölt pirospaprikát és borsot keverünk.
A szeleteket a joghurtos szószból kivéve megforgatjuk a paprikás lisztben.
Forró olajban közepes-nagy lángon oldalanként 5-5 perc alatt kisütjük őket.
Ezután hasábburgonyát sütünk ki köretnek.
Tálaláshoz kisérőszósznak majonézt, paradicsomszószt és mustárt keverünk össze, és apróra szeletelt csemege uborkát teszünk bele. A majonéz és a paradicsomszósz elkészítéséről részletes recept itt található.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?