A lisztet sóval, oregánóval és a vajjal kikeverjük.
Vizet adunk hozzá több részletben. Nyújtható állagot érünk el.
Kis gombócokba szedjük, kinyújtjuk 1-2 mm-re, és serpenyőben mindkét oldalt olivaolajon kb. fél perc alatt kisütjük közepes lángon.
Összekeverünk egy tojást, megsózzuk.
Vajjal kikent serpenyőbe tesszük, majd ráteszünk egy tortilla lapot, és kis-közepes lángon sütni kezdjük.
Időnként megmozgatjuk, amikor a tojás annyira meghúzott, hogy a lappal együtt megfordítható, kifordítjuk egy tányérba.
Előkészítünk tányérra még egy tortillát hasonlóképpen.
Vajjal kikent serpenyőbe tesszük a két félbehajtott tortillát. Felhajtjuk az egyik lapot.
Máj szeleteket vágunk a tojásos tortillák egyik felére, megkenjük lilahagymalekvárral úgy, hogy a ráütendő tojások sárgája a tortilla negyedek közepén maradjon.
Megsózzuk, majd kakukkfűvel és rozmaringgal megszórjuk a tojásokat.
Ráhajtjuk a tortilla másik felét, majd a másikat is megtöltjük e módon.
Megszórjuk reszelt sajttal vagy parmezánnal. Esetleg kakukkfűvel is megszórhatjuk.
Fedő alatt kisebb lángon 10-15 perc alatt megsütjük úgy, hogy egyrészt az alja ne kezdjen el keményedni, másrészt a tojás fehérje már meghúzzon, de a sárgájában még legyen folyós rész.
Közben a félbehajtott lapok felénél belevágunk, hogy a negyedcikkelyek különváljanak.
Ha elkészült, pihenni hagyjuk pár percet, de még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?