Kevéske cukrot teszünk rá, és kevergetve kissé karamellizáljuk.
Hozzátesszük a kockázott paradicsomot.
Arányok tekintetében annyi paradicsomot használjunk, amennyi gombát.
Megfűszerezzük: só, oregánó, őrölt babérlevél, bors, kevés kakukkfű és néhány csepp citromlé.
15 percig pároljuk közepes lángon, fedő alatt.
Botmixerrel pépesítjük.
Beletesszük a nagyolva szeletelt gombát, és időnként kevergetve bő 30 percig pároljuk-főzzük fedő alatt.
Közben megkóstoljuk, ha kell, utánafűszerezzük.
Ha esetleg szükségesnek látjuk, kevéske vízzel kiegészítjük. De számítsunk rá, hogy a gomba is ereszt levet. Ha esetleg hígnak ítéljük, fedő nélkül főzzük.
Addig főzzük, amíg puhulni nem kezd a gomba, de még legyen tartása.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
Tálalhatjuk hidegtál részeként vagy frissen készült pirítóssal magában is.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?