Először pesztót készítünk, például az itt leírtak alapján. Tavasz kezdetén - ha friss medvehagymához jutunk - medvehagymás pesztóval is elkészíthetjük.
Ezután olivaolajon kockázott hagymát üvegesítünk. Kissé megsózzuk.
Hámozott paradicsomot teszünk hozzá, majd hozzátesszük a darált húst is.
Közepes lángon kissé lepirítjuk, sűrű kevergetés mellett.
Roppantott-szeletelt fokhagymát teszünk hozzá, sózzuk, borsozzuk.
Ezután időnként átkeverve, kis-közepes lángon, 90 percig főzzük fedő alatt.
Közben penne tésztát főzünk sós-olivaolajos vízben.
Ha kész a tészta, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
A tészta levét ne öntsük ki, mert még használhatunk a húsos raguhoz.
A húsos raguhoz hozzákeverjük a pesztót, majd tejszínnel krémesítjük.
Összeforraljuk további kevergetés mellett.
A tésztaléből néhány kanállal hozzáteszünk, hogy a ragu hígabb legyen, hiszen a tészta majd felvesz a nedvességéből.
További 10 percig főzzük.
Ezután a tésztát hozzákeverjük, és összemelegítjük.
Tálaláskor parmezán sajttal szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?